Actul normativ care amână termenul de depunere a declarațiilor la taxe locale a fost publicat

Actul normativ prin care termenul de depunere a declarațiilor la direcțiile de taxe locale pentru clădirile mixte și nerezidențiale deținute de persoane fizice a fost amânat până pe 31 mai, în loc de 31 martie, a fost publicat în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare.

Ordonanța de urgență 8/2016 a fost publicată în Monitorul Oficial 225/2016 și modifică prevederile Codului fiscal referitoare la termenele pentru depunerea declarațiilor și plata taxelor locale.

Astfel, persoanele fizice care au în proprietate clădiri nerezidențiale și/sau mixte, precum și firmele care dețin orice tip de clădiri trebuie să depună declarațiile la direcțiile de taxe locale până la 31 mai. În același timp, primul termen de plată a fost stabilit pentru 30 iunie, în loc de 31 martie, urmând ca cei care plătesc impozitul integral până la această dată să beneficieze de reducerea de la până la 10%, acordată prin decizie a consiliilor locale.

Tot până la 31 mai a fost extins și termenul pentru depunerea de către firme și persoane fizice a declarațiilor privind mașinile radiate din circulație.

Conform Legii 24/2000, completată prin Legea 173/2007, ordonanțele de urgență intră în vigoare imediat după publicare, dacă în cuprinsul lor nu sunt prevăzute alte termene,

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *